Farmářské kuře podle Otto Pláška
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 kuře z farmy
½ l kuřecího vývaru
50 g másla
sůl
mletý pepř
2 rohlíky
100 ml smetany ke šlehání
muškátový oříšek
pažitku
zelenou petrželku
rozmarýn
drůbeží vývar
Naporcované kuře dobře osolíme a každou porci pod kůží, kde si prstem uděláme kapsu. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, smícháme je se smetanou, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanou snítkou čerstvého rozmarýnu a hrstí nasekané petrželové natě. Směs osolíme a opepříme. Nádivku vložíme do kapes pod kůží. Porce kuřete vložíme do pekáče. Porce osolíme, opepříme a na každou porci položíme plátek másla. Podlijeme drůbežím vývarem a vložíme do trouby, kde pečeme přiklopené doměkka. Při střední teplotě je doba pečení 60 - 90 minut. Na posledních 15 minut pečeme odkryté a poléváme v krátkých intervalech výpekem. Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.