Piškotová roláda s jahodami podle Boženy Peřinové

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 vejce
✔ 160 g cukru krupice
✔ 160 g hladké mouky
Na náplň:
✔ 1 smetanu ke šlehání
✔ 1 ztužovač šlehačky
✔ 1 zakysanou smetanu
✔ cukr dle chuti
✔ jahody
Nejdříve si vyšleháme tuhý sníh, postupně do něj vsypeme cukr a potom všleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec vmícháme mouku. Hotové těsto nalijeme na plech s pečícím papírem,rovnoměrně rozetřeme a déme péct do hodně rozpálené trouby. Pečeme asi 7 minut. Potom piškot vyndáme, přendáme na vál a opatrně stočíme. Ušleháme smetanu s cukrem a se ztužovačem, potom vmícháme zakysanou smetanu. Jahody nakrájíme na malé kousky. Vychladlou roládu roztočíme, potřeme smetanou a posypeme jahodami a znovu stočíme. Necháme rozležet aspoň 4 hodiny.