POTŘEBUJETE:
- 2 lilky
- olivový olej
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli papričku
- 1 lžíci sójové omáčky
- mletou skořici
- 1 konzervu loupaných rajčat
- 2 lžíce sladkolisté petrželky
- sůl
- mletý pepř
Lilky nakrájíme na plátky cca ½ cm široké. Každý posolíme, necháme chvíli vypotit, pak je otřeme papírovou utěrkou. Upravené plátky opečeme dohněda na olivovém oleji a dáme je bokem, přidáme trochu oleje a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut na mírnějším ohni, přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekanou chilli papričku, špetku mleté skořice a sůl. Vše opékáme asi minutu. Přidáme na kostičky nakrájená loupaná rajčata z konzervy a vaříme ještě asi 5 minut, až směs trochu zhoustne. Stáhneme z ohně a přidáme lžíci nasekané petrželky. Do pečicí nádoby dáme na dno trochu rajčatové směsi, na to plátky opečeného lilku, opět směs a nakonec lilky. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C na cca 30 – 40 min. Na talíři ozdobíme lístky petrželky.