Vepřové sterilované maso podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg libového i tučného vepřového masa
- 20 g soli
- 1 moučkového cukru
- 200 ml studené vody.
- vepřové kůže
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme do větší mísy. K nakrájenému masu přidáme ostatní suroviny a vše pečlivě promícháme, aby se nám všechna voda dostala do masa.
Takto připravené maso plníme do čistých skleniček (nejlépe na závit), do kterých jsme dali na dno 4 –5 proužků syrových vepřových kůží. Pevně uzavřené skleničky dáme do zavařovacího hrnce, zalijeme vodou (voda musí být až nad víčkem) a od bodu varu vaříme 2,5 hodiny (hlídáme, aby se nevařilo příliš prudce).