Pečené jehněčí kotletky podle Alice Bendové!

Ač by to do sexy herečky řekl málokdo, kuchyně je její doménou. „Vaření mě moc baví a doma vařím každý den. Nedělám knedlíky, ani omáčky, ale zdravá jídla a minutky, výjimečně řízky s bramborovou kaší?“ přiznala maminka dvou dětí Alice Bendová (43).
POTŘEBUJETE:
- 6 jehněčích kotlet
- 2 – 3 mrkve
- 1 cuketu
- 5 jarních cibulek
- 5 brambor
- 2 – 3 rajčata
- 1 plechovku cizrny
- zelenou petrželku
- olivový olej
- 100 ml zeleninového vývaru
- římský kmín
- kurkumu
- sůl
- máslo
Znovu promícháme, zakryjeme alobalem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou brambory měkké. Jehněčí kotletky osolíme a krátce opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Pak je položíme na zeleninu v pekáčku, na každou dáme kousek másla a dále pečeme nezakryté při 220 °C asi 7 minut.
Více receptů najdete ZDE!