Svíčková s knedlíkem podle Ivy Janžurové!
Je stejně populární a zdatná v kuchyni jako Bohdalová. „Jedním z mých mnoha koníčků je vaření. Už jako dítě jsem byla vychovávaná k pracím v kuchyni. Ovládám všechno od vaření knedlíků až po vánoční cukroví,“ pochlubila se v jednom z rozhovorů Janžurová (75), která své umění ukázala i v pořadech Primy VIP Prostřeno! a Pečeme podle hvězd.
POTŘEBUJETE:
- 750 g hovězí loupané plece
- 100 g slaniny
- 100 g másla
- 1 velkou cibuli
- 3 mrkve
- ½ celeru
- 2 petržele
- 3 bobkové listy
- sušený tymián
- 1 zakysanou
- 1 smetanu ke šlehání
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- ocet
- 1 citron
V mrazáku ztuhlou slaninu nakrájíme na špalíčky. Do masa uděláme ostrým nožem malé otvory a špalíčky slaniny do nich zasuneme. Maso osolíme a opepříme a zprudka ho opečeme ze všech stran na části másla. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme, cibuli nasekáme a vše orestujeme spolu s kouskem citronové kůry na zbylém másle a před koncem zeleninu lehce zastříkneme octem.
Do pekáče dáme maso, zasypeme ho orestovanou zeleninou, přidáme bobkový list a tymián, osolíme, přidáme trochu cukru, mírně podlijeme, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v troubě zakryté za průběžného podlévání doměkka. Měkké maso vyndáme z hrnce, odstraníme koření, zeleninu i se šťávou přelijeme do hrnce a rozmixujeme.
Rychlovky za pár korun: Jevanské karbanátky podle Alexandra Kurkova
Celý článekVíce receptů najdete ZDE!