Tumbet podle Terezy Kostkové!
Pohledná herečka (40) ani v kuchyni nezapře své španělské geny, proto se na jejím stole objevují i tradiční španělská jídla. Dokázala to i v pořadu TV Prima Pečeme podle hvězd, kde připravila tumbet. Toto jídlo pochází z ostrova Mallorca, kde se podává jako předkrm, samostatné jídlo nebo jako příloha k masu.
POTŘEBUJETE:
- 5 velkých brambor
- 2 bílé papriky
- 1 lilek
- 1 cuketu
- 4 velká rajčata
- 3 cibule
- 1 paličku česneku
- čerstvý tymián
- cukr
- sůl
- olivový olej
- máslo a strouhanku na pekáček
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky očistíme a nakrájíme na větší díly, lilek a cuketu na plátky. Vše vyskládáme do vymazaného a vysypaného pekáčku o velikosti asi 20x30 cm a prokládáme tymiánem. Každou vrstvu zeleniny osolíme.
Nasekanou cibuli a česnek krátce orestujeme na oleji, přidáme trochu cukru a po chvíli oloupaná a nasekaná rajčata, zpěníme je a ochutíme solí. Směs nalijeme na zeleninu v pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 – 35 minut.
Více receptů najdete ZDE!