Špagety s krevetami podle Tomáše Matonohy!

Dobré jídlo je jeho záliba, rád se i sám postaví k plotně. Miluje argentinské steaky a středomořskou kuchyni. „ Je obrovská výhoda, že se dají aspoň v Praze pořídit za rozumnou cenu čerstvé mořské plody a ryby,“ říká herec a moderátor (45).
POTŘEBUJETE:
400g špaget
100 ml olivového oleje extra virgin
16 celých krevet
4 stroužky česneku
2 menší cukety
100 ml bílého vína
1 feferonku
1 hrst petrželové natě
Těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Z krevet otrháme hlavičky, vyloupneme je ze skořápky, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívka. Pár si jihc necháme celých na ozdobu. Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vody ze špaget. Do pánve vhodíme pokrájená krevety, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.