VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař se pustil do pečení slaného koláče s mletým masem!
Šefkuchař Michal se i nadále inspiruje kuchyní Velké Británie. Tentokrát se zaměřila na proslulý »scotch pie« neboli skotský koláč. Ten se tradičně připravuje ve Skotsku a je plněný mletým skopovým masem. Michal ale recept trochu obměnil. Vyzkoušejte tento slaných koláč. Neprohloupíte!
POTŘEBUJETE:
✔ 60 g sádla
✔ 60 g másla
✔ 500 g hladké mouky
✔ 600 g mletého hovězího masa
✔ 1 šalotku
✔ 1 paličku česneku
✔ římský kmín
✔ mletou sladkou papriku
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. V lehce bublající vodě rozpustíme máslo a sádlo.
2. Přidáme do mísy s prosetou hladkou moukou trochou soli.
3. Nejprve vařečkou a pak rukama vypracujeme těsto.
4. Do masa dáme nasekanou šalotku a česnek. Osolíme a opepříme.
5. Přidáme papriku a římský kmín, promícháme.
6. Z těsta vyválíme plát, uděláme větší kolo, z kterého vytvoříme mističku. Do ní napěchujeme maso.

7. Ze zbylého těsta vykrojíme kruhové »víčko« na mističku, okraje přes něj přetáhneme. Mističku můžeme udělat jednu, nebo více. Záleží na nás.

8. Povrch mističky propícháme a okraj obalíme papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 210 °C asi 5 minut, pak snížíme oheň a dále pečeme při 180 °C 40 minut.
