Jehněčí kýta nadivoko podle Ivany Černé!

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 800 g jehněčí kýty
- 8 stroužků česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 cibule
- 4 lžíce oleje
- 250 – 300 ml červeného vína
- hovězí vývar na podlévání
- sůl
- mletý pepř
- nové koření
- bobkový list
Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme. Lístky rozmarýnu, oloupaný česnek česneku, nakrájené cibule, 2 lžíce oleje, sůl a pepř rozmixujeme nahrubo. Maso dobře touto směsí potřeme a necháme asi 120 minut naložené v chladu. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na něm ze všech stran restujeme po dobu cca 10 minut. Maso přendáme do pekáčku, přihodíme nové koření a bobkový list, podlijeme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme do poloměkka (v průběhu pečení podléváme vývarem). Když je maso téměř měkké, odstraníme vrchní pekáček, podlijeme a dál pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem.