Kuřecí paella podle Lucie Borhyové!

Vaření si užívá i půvabná moderátorka (38), která dokonce často pro své děti vymýšlí recepty. „Snažím se připravovat dětem pestrou stravu. A suroviny, které děti moc nemusí, upravovat tak, aby jim chutnaly. Já sama mám ráda tradiční česká jídla, třeba kachní prsíčka s bramborovým knedlíkem a zelím, nebo španělskou paellu,“ přiznala.
POTŘEBUJETE:
4 – 6 kuřecí paličky
sůl
mletý pepř
2 klobásy chorizo
1 cibuli
1 červenou papriku
šafrán
5 stroužků česneku
¾ lžičky mleté sladké papriky
300 g dlouhozrnné rýže
900 ml kuřecího vývaru
Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí paličky a restujeme z každé strany asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme na kolečka nakrájené chorizo a restujeme několik minut, dokud lehce nezhnědne a nepustí šťávu. Přidáme cibuli, papriku, česnek, sladkou papriku a špetku šafránu. Mícháme asi 3 minuty, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rýži, asi dvě minuty směs zlehka promícháme a poté zalijeme vývarem. Do pánve vrátíme kuřecí paličky a pánev dáme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut, dokud maso nebude propečené.
Další skvělé recepty najdete ZDE!