Treska pečená v zeleninovém balíčku podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 6 brambor
- 500 g bílé tresky
- 300 g barevné zeleniny (mrkev, celer, fazolky)
- 4 hnědé žampiony
- sůl
- mletý pepř
- šťávu z 1 citronu
- libeček
- zelenou petrželku
- máslo na potření papíru
- drcený kmín
- sójovou omáčku
- olivový olej
- 200 ml 12 % l smetany
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka (cca 1,5 cm silná). Zeleninu omyjeme, oloupeme, pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájené hnědé žampiony, zamícháme, zasypeme kmínem, podlijeme malinko vodou a ještě krátce restujeme. Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do výpeku přilijeme smetanu, zakápneme sójovou omáčkou a necháme prozatím na pánvi. Tresku osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a posypeme nadrceným libečkem a petrželkou.
Připravíme si čtverce z pečícího papíru, které pokapeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na střed pečicího papíru, na brambory navršíme orestovanou zeleninu a plátky hub. Připravenou povařenou smetanu se sójovou omáčkou pokapeme brambory a zeleninu. Nahoru na zeleninu položíme kousky připravené bílé tresky. Na rybu poklademe plátky másla. Uděláme balíček, který na stranách dobře uzavřeme. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C po dobu cca 12 – 15 minut. Opatrně po této době otevřeme. Přendáme na talíř a podáváme se zeleninovým salátem.