Kuřecí medailonky Izrael podle Otto Pláška

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg kuřecích prsních řízků
- 1 lžíci směsi koření Izrael
- 1 pórek
- 1 mrkev
- sůl
- mletý pepř
- olej
- kuřecí vývar
Kuřecí maso nařežeme šikmo na stejně velké medailonky. V trošce oleje rozmícháme koření a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa. Dáme do chladu nejlépe do druhého dne. Do rozpálené pánve vložíme naložené maso a prudce opečeme.
Po opečení masa přidáme na malé kostičky nakrájenou jednu mrkev a na nudličky nakrájený pórek (cca 15 cm). Podlijeme kuřecím vývarem (není-li, použijeme kostku bujónu) a lehce necháme na mírném ohni provařit, dokud mrkev nezměkne.
Omáčka se zahustí sama rozvařením najemno nakrájeného pórku. Podáváme s těstovinou, rýží nebo bramborem.