Jehněčí maso s bramborami podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg jehněčího masa
- 50 g sádla
- 250 g malých cibulek
- 350 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 500 g brambor
- sůl
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozehřejeme sádlo a postupně přidáváme celé oloupané cibulky, nakrájené maso, pokrájená oloupaná rajčata (kdo chce, může použít sterilovaná loupaná rajčata), na plátky nakrájený česnek a lžičku soli. Vše zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme k němu oloupané na kostky nakrájené brambory. Vše zalijeme horkou vodou, opět přiklopíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.