Odlehčené jarní jídlo od šéfkuchaře Michala: Pohanka s tofu!
Chce odlehčit jídelníček nejen po velikonočním hodování? Nebo jen nemáte chuť na maso? Vyzkoušejte recepty z pohanky. Tato obilovina je nejen zdravá, ale když se dobře připraví, i velmi chutná. Zaujal vás teplý salát podle šéfkuchaře Michala?
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g pohanky
✔ 200 g tofu
✔ 4 mrkev
✔ 1 jarní cibulku
✔ 3 stroužky česneku
✔ koriandr
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Pohanku zalijeme vroucí vodou (vždy na jeden díl pohanky dva díly vody) a necháme nabobtnat. Tofu nakrájíme na kostky a opečeme na oleji.

2. Přidáme nasekaný česnek a na tenké proužky nakrájenou mrkev.
3. Po chvíli přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky.
4. Do pánve vmícháme hotovou pohanku.
5. Koriandr omyjeme, osušíme a nasekáme.
6. Nakonec vmícháme pokrájenou zelenou část jarní cibulky. Podáváme na listech salátu.