Skvělá pohanka: Připravte si trochu jiné rizoto!

Výsledek rozhodně bude stát za to, když rizoto posypete oblíbeným strouhaným sýrem.
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g loupané pohanky
✔ 2 lžíce olivového oleje
✔ 1 cibuli
✔ 2 – 3 stroužky česneku
✔ 250 g žampionů
✔ 3 mrkve
✔ 1 lžičku drceného kmínu
✔ majoránku
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Ve vroucí, lehce osolené vodě vaříme loupanou pohanku doměkka, asi 10–12 minut. Mezitím na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme na plátky nakrájené žampiony a mrkev. Dochutíme kmínem, majoránkou, solí a pepřem a dusíme asi 10 minut. Nakonec smícháme s uvařenou pohankou. Můžeme podávat posypané strouhaným sýrem.