Kotlety na houbách podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 kotlety bez kosti
200 g hub
1 pálivou zelenou papriku
1 cibuli
2 větší rajčata
1 lžičku mleté sladké papriky
drcený kmín
sůl
mletý pepř
olivový olej
1 lžičku sójové omáčky
1 lžičku worcesterské omáčky
masový vývar
nasekané bylinky (petrželka a libeček)
hladkou mouku
Maso omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme a bohatě obalíme v nasekaných bylinkách. Necháme nejméně hodinu odpočívat. V pečicí nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ze všech stran restovat plátky připraveného masa. Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem. Nádobu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 170 °C. Přeléváme výpekem. Když je maso měkčí, přidáme dusit i pokrájenou pálivou papriku a pokrájená rajčata.
Nakonec k masu a paprikám vložíme plátky hub. Dochutíme sójovou omáčkou a worcesterem. Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou. Necháme probublat cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo vařeným bramborem.