Houbová polévka s cuketou podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 mrkev
1 petržel
¼ celeru
60 g sádla
drcený kmín
5 stroužků česneku
hladkou mouku
1 cibuli
čerstvé bylinky (petrželku, majoránku…)
180 g sušených hub
5 brambor
½ cukety
Brambory a cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer, mrkev a petržel pokrájíme na kolečka, cibulku nadrobno a česnek nasekáme na plátky. Kořenovou zeleninu orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme cibulku, drcený kmín a zase orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme nasekaní bylinky a vaříme 10 minut. Nakonec přidáme brambory, cuketu i houby a vše uvaříme doměkka. Lžíci mouky rozmícháme ve vodě a pomalu za stálého míchání přilijeme do vroucí polévky. Přidáme ještě podle chuti česnek, osolíme. Bramboračku přivedeme znovu do varu a ještě 10 minut provaříme.