Panenka v anglické slanině podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 vepřovou panenku
✔ 6 plátků anglické slaniny
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 balení baby mrkve
✔ máslo
✔ římský salát
✔ olivový olej
✔ bílý vinný ocet
✔ cukr
Panenku nakrájíme na šest špalíčků. Každý kousek zabalíme do anglické slaniny a ovážeme potravinářským provázkem. Osolíme, opepříme a pečeme na grilu asi 15 minut. Pak panenku zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě dojít. Baby mrkvičku opečeme na pánvi na másle, osolíme a opepříme. Římský salát natrháme a smícháme s dresinkem, který připravíme z olivového oleje, octa, trošky cukru, soli a pepře.