Kynuté knedlíky s třešněmi podle Veroniky Poláčkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 vejce
- 320 g mléka
- 670 g hrubé mouky
- 1 lžíci moučkového cukru
- 15 g droždí
- sůl
- třešně
- máslo
- moučkový cukr na posypání
- tvrdý tvaroh
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé suroviny na těsto a necháme ho vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme plát silný cca 1,5 cm, který rozkrájíme na čtverce a na každý položíme 4 třešně.
Knedlíky zabalíme a necháme kynout na teplém místě. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10 minut, pak je propíchneme vidličkou nebo špejlí, aby se vypařily a nesrazily se.
Knedlíky dáme na talíř, posypeme cukrem, strouhaným tvarohem a přelijeme rozpuštěným máslem. Z uvedené dávky je 20 – 22 knedlíků dle velikosti.