Pomazánka z grilovaného lilku podle Jany Remkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 větší lilek
✔ olivový olej
✔ 1 hrst nasekaných
vlašských ořechů
✔ 2 větší stroužky česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
Lilek podélně rozkrojíme, nařežeme do něj křížem rýhy, osolíme a necháme vypotit. Pak papírovou utěrkou sůl a přebytečnou šťávu utřeme, lilky pokapeme olivovým olejem a dáme grilovat tak, aby byl hnědý. Pak ho necháme vychladit, lžící vyškrábeme dužinu a dáme ji do misky. Můžeme ji i promixovat tyčovým mixérem. Přidáme utřené stroužky česneku, sůl, pepř podle chuti a nakonec nasekané ořechy. Mažeme na bagetu, kterou můžeme také opéct na grilu.