Medová jehla podle Květy Kroupové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 3 plátky z vepřové kýty
- 150 g špeku
- 1 kuřecí prso
- 2 cibule
- 1 žlutou papriku
- 1 červenou papriku
- 3 lžíce oleje
- šťávu z 1 citronu
- sójovou omáčku
- 1 lžíci medu
- 1 lžičku hořčice
- 1 lžíci sádla
Na jehlu potřenou špekem napichujeme střídavě odleželé maso, cibuli, papriky a plátky špeku. Celý špíz slabě osolíme a potřeme připravenou marinádou. Položíme do pekáče, vymazaného sádlem, kolem rozložíme zbylé kousky paprik, cibule a půlky malých brambor – pokud možno neloupaných. Pečeme v troubě doměkka, špízy jednou otočíme a několikrát potřeme marinádou. Podáváme s pečenými nebo klasicky vařenými brambory.