Květáková polévka s mrkví podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 středně velký květák
- 2 mrkve
- 1 zeleninový bujon
- 1 – 2 vejce
- 1 lžíci másla
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- kurkumu
- drcený kmín
- zelenou petrželku
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme na kolečka a vše dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vaříme doměkka, nakonec ochutíme kurkumou, muškátovým oříškem, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do polévky rozmíchaná vejce, zjemníme polévku máslem. Podáváme s petrželkou.
Kdo má rád zahuštěnou polévku, může přidat hrašku a povařit.