Jahodová bábovka podle Evy Gálové

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 3 vejce
✔ 250 g polohrubé mouky
✔ 1 prášek do pečiva
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 160 g cukru moučka
✔ 200 g másla
✔ 2 lžičky citronové šťávy
✔ 30 jahod
✔ máslo a mouku
na formu
Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citronovou šťávu a nakonec jahody (množství přizpůsobíme chuti a velikosti jahod). Tužší těsto přendáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 50 minut. Zkusíme špejlí.