Pikantní utopenci s houbami a cibulkami podle Tomáše Miky

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 8 kvalitních špekáčků
✔ 8 nakládaných okurek
✔ 1 sklenici sterilovaných hříbků
✔ 1 malou sklenici sterilovaných cibulek
✔ 2 cibule
✔ 8 feferonek
✔ mletý pepř
✔ dijonskou hořčici
✔ harissu
Na nálev:
✔ 500 ml octa
✔ 750 ml vody
✔ 2 lžíce soli
✔ 3 lžíce cukru
✔ nové koření
✔ bobkový list
✔ celý pepř
✔ hořčičné semínko
Do větší sklenice vrstvíme střídavě cibuli, utopence, feferonky, cibulky, okurky a nakládané hříbky. Zalijeme vychladlým nálevem, který si připravíme tak, že svaříme vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Dáme do chladna odležet minimálně na týden.