Vaječná tlačenka podle Kateřiny Gajové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 vejce
✔ 100 g ochuceného tofu (s řasou, zeleninové...)
✔ 1 hrst mraženého hrášku
✔ 1 menší mrkev
✔ ½ červené nebo bílé cibule
✔ pažitku
✔ jarní cibulku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 150 ml zeleninového vývaru
✔ 2 lžíce hořčice
✔ 1 lžíci citronové šťávy
✔ 2 lžíce kvalitního oleje
✔ 4 – 5 lžiček agaru
Fazolový guláš s kuřecím masem podle Květy Kroupové!
Celý článekVe zbylém vývaru rozmícháme agar (dávkujeme 1 lžičku na 200 g hmoty, je proto lepší si směs předem zvážit) a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, dokud nezačne houstnout. Přilijeme ke směsi a rychle rovnoměrně promícháme. Směs okamžitě přendáme do krabičky vypláchnuté studenou vodou a vyložené potravinovou fólií a necháme v lednici ztuhnout.