Kuřecí stehna na bylinkové zelenině podle Květy Kroupové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 4 kuřecí stehna
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžičky bazalky
- 2 lžičky oregana
- 1 lžičku provensálského koření
- máslo
- 3 rajčata
- 1 kapii
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- cukr
Do pekáčku dáme na dno pár plátků másla a vložíme na něj omytá stehna, která osolíme a opepříme. Nezakrytá dáme do trouby rozehřáté na190 °C na 20 minut a bez podlévání necháme zatáhnout.
Mezitím nakrájíme na střední kousky zeleninu (rajské, papriku a cibuli), dáme ji do pánve, jemně osolíme a osladíme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.
Ke konci přidáme nasekaný česnek, provensálské koření a ostatní bylinky. Na stehna v troubě nandáme zeleninovou směs, podlijeme troškou vody, zakryjeme poklicí nebo alobalem a dopečeme v troubě do změknutí masa. Jako příloha se hodí brambory.