Houbová polévka ze tří druhů hub podle baviče Petra Martináka

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
Teplé počasí a k tomu déšť. Co jiného si mohou vášniví houbaři přát? Ať už u vás houby rostou nebo ne, právě teď je čas na houbovou kuchařku. V ní vám přinášíme 18 receptů našich čtenářů na lesní houby, ale také na žampiony či hlívu. A jako bonus můžete vyzkoušet polévku od baviče a moderátorka Petra Martináka (42), kterou vařil v pořadu VIP Prostřeno!. Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
1 hrst kozáků
1 hrst jiných lesních hub (hřiby apod.)
250 g žampionů
1 malou cibuli
máslo
kmín
houbové koření
polévkové koření
sůl
mletý pepř
1 zakysanou smetanu
pažitku
1. Ve vodě s kmínem a solí povaříme pokrájené kozáky a další lesní houby.
2. Na pánvi na másle podusíme na jemně pokrájené cibulce kousky žampionů, které dle chuti okořeníme.
3. Obsah pánve přidáme do hrnce k vývaru s houbami. Opět dochutíme.
4. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou.