Bílá polévka s houbami podle Boženy Peřinové
Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
3 středně velké brambory
1 ½ l vody
sůl
mletý pepř
1 cibuli
1 kostku masoxu
4 kuličky nového koření
2 hrsti povařených hub
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce pokrájeného kopru
1 vejce
200 ml smetany na vaření
ocet dle potřeby
Nejdříve si okrájíme brambory, které pokrájené dáme vařit do vody. Přidáme sůl, pepř, nové koření, masox, oloupanou vcelku cibuli a houby. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Potom vyndáme cibuli a nové koření, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Nakonec přidáme pokrájený kopr a rozšlehané vejce, které necháme v polévce srazit. Na talíři podle chuti přioctíme.