Polévka se žampiony podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 mrkev
1 petržel
¼ celeru
1 cibuli
300 g žampionů
1 smetanu na vaření
sůl
mletý pepř
zelenou petrželku
1 ½ l masového vývaru
4 plátky anglické slaniny
máslo
hladkou mouku
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme, orestujeme. Pak přidáme nakrájené žampiony (pár si jich necháme na ozdobu), zalijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme jíšku z másla a mouky a smetanu a provaříme, nakonec přidáme nasekanou petrželku. Na pánvi opečeme plátky hub a slaniny a každou porci polévky jimi ozdobíme.