Hříbkový krém se zeleninou podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
350 g hříbků
150 g zakysané smetany
200 g celeru
1 menší petržel
3 stroužky česneku
1 cibuli
1 ½ l zeleninového vývaru
šťávu z 1 citronu
drcený bobkový list
1 snítku tymiánu
máslo
sůl
mletý pepř
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme pokrájený česnek, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby. Přidáme sůl, pepř a podusíme doměkka. Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému. Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut. Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme. Hotovou polévku ponorným rozmixujeme na hladký krém a ještě dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou Rozlijeme na talíře, dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky a teplé podáváme.