LOSOS V ČERVENÉ ŘEPĚ podle herečky Markéty Hrubešové
Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g lososa
✔ 2 – 3 menší řepy
✔ 30 ml whisky
✔ kůru z 1 pomeranče
✔ mletou skořici
✔ 3 lžíce hrubozrnné soli
✔ 1 lžíci hnědého cukru
✔ 1 zakysanou smetanu
na ozdobu
✔ kopr na ozdobení
Na dresink:
✔ 2 – 3 lžíce olivového oleje
✔ 2 lžičky dijonské hořčice
✔ 2 lžičky medu
Řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme skořici, whisky a pomerančovou kůru. Rozmixujeme a smícháme se solí a cukrem. Na pečicí papír dáme polovinu směsi a položíme na ni lososa. Přikryjeme druhou polovinou směsi. Zabalíme a obalíme fresh fólií. Dáme do lednice na 1 – 2 dny.
Mezitím jednou otočíme. Před podáváním z lososa setřeme marinádu a omyjeme ho pod tekoucí vodou. Lososa nakrájíme na tenké plátky a podáváme se žitným chlebem, na plátcích vařených brambor nebo malých lívancích. Ozdobíme zakysanou smetanou a koprem nebo pokapeme hořčičným dresinkem.