Balkánské krůtí hamburgery podle Květy Kroupové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g mletého krůtího
masa
✔ 1 cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 1 lžíci worcesterské
omáčky
✔ 2 lžíce oleje
✔ 1 žloutek
✔ sůl
✔ pepř
✔ 4 hamburgerové žemle
Na oblohu:
✔ 1 cibuli
✔ 1 rajče
✔ 1 zelenou papriku
✔ ajvar
✔ hořčici
✔ olivy
✔ balkánský sýr
✔ 4 plátky eidamu
✔ olej
Mleté maso smícháme se všemi přísadami a necháme 30 minut odležet. Po odležení vytvarujeme bochánky, kterými asi 10x bouchneme o pracovní desku, abychom z nich dostali vzduch. Grilujeme z každé strany cca 5 minut. Když maso otočíme, položíme na něj eidam a necháme ho roztavit. Nakrájenou cibuli, rajče a papriku jen krátce orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Rozkrojíme žemle a nasucho je opečeme. Jednu půlku namažeme hořčicí a ajvarem, poklademe nakrájenými olivami a několika kousky balkánského sýra. Položíme na ni teplý hamburger, přidáme orestovanou zeleninu a přiklopíme druhou půlkou žemle.