Řízek z kedlubny podle Jany Remkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 větší kedluben
2 žloutky
2 lžíce hladké mouky
sůl
kukuřičnou strouhanku
olej na smažení
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1,5 cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší těstíčko, a plátky kedluben v nich obalíme. Pak hned vložíme do kukuřičné strouhanky, rukama strouhanku přitlačíme ze všech stran.
Obalené kedlubny vložíme na olejem pomazaný pečicí papír do předehřáté trouby. Můžeme ještě svrchu každý kousek malinko pokapat olejem. Pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.