Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil zdravou večeři - hlívu královskou s rybízovou omáčkou!
Houby se sladkou omáčkou? Tuto neobvyklou kombinaci pro Aha! pro ženy připravil šéfkuchař Michal a věřte, že byla velmi dobrá. Hlívu královskou s rybízovou omáčkou můžete podávat jako lehkou letní chuťovku, chutnat bude ale i v kombinaci s grilovaným masem. Zkuste to!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g hlívy královské
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 100 g červeného rybízu
✔ 100 ml červeného vína
✔ 100 g cukru
✔ polníček
JAK NA TO:
1. Do hrnce nalijeme trochu vody, zahříváme a vsypeme cukr.
2. Necháme ho zkaramelizovat, mezitím očistíme rybíz.
3. Do karamelu dáme kuličky rybízu a promícháme.
4. Zalijeme červeným vínem a necháme povařit, až směs zhoustne.
5. Hlívu královskou nakrájíme na plátky.
6. Dáme na gril, osolíme a opepříme a opečeme z obou stran. Podáváme s omáčkou a polníčkem.

Dobrou chuť!