Dvoubarevná marmeláda od Jitky ze Strakonic: Použijte maliny i rybíz!
Jitka ze Strakonic nám poslala recept na marmeládu hned z několika druhů ovoce. Vyzkoušíte ji i vy?
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g malin
✔ ostružin nebo rybízu
✔ 500 g želírovacího cukru
✔ 1 sáček kyseliny citronové
✔ 550 g broskví, rynglí nebo blum
✔ 2 lžíce citronové šťávy,
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 3 kávové lžičky pálenky
JAK NA TO:
1. Maliny smícháme s 250 g cukru a kyselinu citronovou a necháme 30 minut táhnout. Broskve oloupeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme s citronovou šťávou, oběma cukry.
2. Maliny i broskve, každé ovoce zvlášť, vaříme 3 minuty. Odstraňujeme pěnu. Necháme trochu zchladnout. Opatrně plníme, aby vznikly dvoubarevné vrstvy. Nakonec pokropíme pálenkou.