Skvělé jídlo na chalupářskou párty: Připravte křupavé houby s koprovou omáčkou!

Obalované smažené houby namáčejte do lehkého jogurtového dipu s koprem! Chutě se v tomto případě skvěle doplní.
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g míchaných lesních hub (např. polních a lesních žampionů)
✔ 100 g strouhanky
✔ 30 g čerstvě nastrouhaného odleželého čedaru
✔ 1 lžička mleté papriky
✔ 2 žloutky
Na omáčku:
✔ 4 zralá rajčata
✔ 125 g smetanového krémového sýru
✔ 100 g přírodního jogurtu
✔ 1 svazek čerstvě nasekaného kopru
✔ sůl
✔ černý pepř
JAK NA TO:
Houby o čistíme a zbavíme dlouhých nohou. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Strouhanku smícháme v misce s mletou paprikou a strouhaným sýrem. Žloutky vyšleháme do pěny. Houby postupně obalíme ve žloutku a strouhance. Položíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 190 stupních asi 15 minut dozlatova. Rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek i semen a dužninu nasekáme na malé kostičky. Smetanový sýr promícháme s jogurtem a koprem. Oloupaný česnek prolisujeme a vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem a vmícháme rajčata. Podáváme k pečeným houbám.