Lahodné recepty z hovězího: Provoňte dům hovězím v pršutu na tymiánu!

Grilované hovězí má úplně jinou chuť než to připravené na pánvi. Nevěříte? Pak vyzkoušejte náš skvělý recept!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 lžíce nasekaného tymiánu
✔ kůru z 2 citronů
✔ 4 lžíce olivového oleje extra virgin
✔ 2 hovězí svíčkové po 750 g
✔ 12 velkých plátků pršutu
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Smícháme tymián, citronovou kůru, 2 lžíce oleje, sůl a pepř podle chuti a směsí potřeme oba kusy svíčkové. Pak je zabalíme do plátků pršutu a zajistíme kuchyňskou nití. Grilujeme pomalu na horké plotně plynového grilu asi 25 minut, pak maso sejmeme a zabalíme do dvojité vrstvy alobalu. Necháme odležet 20 minut. Krájíme na plátky a podáváme. Pokud grilujeme na klasickém grilu na dřevěné uhlí, musíme to provést metodou nepřímého grilování, tedy umístit maso vedle ohně, a nikoli přímo na něj, aby se peklo pozvolně.