Lahodné recepty z hovězího: Připravte si bifteky s tapenádou!
Hovězí maso je ideální na gril i pánvičku! Připravte si jej podle vynikajícího receptu s estragonem a tapenádou.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 bifteky po 200 g
✔ 2 lžíce celého pepře
✔ 50 g másla
✔ 4 šalotky
✔ 1 lžíci celozrnné hořčice
✔ 2 lžičky dijonské hořčice
✔ 150 ml cideru
✔ 125 g vypeckovaných černých oliv
✔ sůl
✔ 2 ančovičky
✔ 2 stroužky česneku
✔ 2 lžíce kaparů
✔ 4 lžíce olivového oleje extra virgin
✔ šťávu z 1 citronu
✔ mletý pepř
✔ 2 lžíce zakysané smetany
✔ 2 lžíce nasekaného estragonu
JAK NA TO:
Nejprve si připravíme tapenádu – olivy, ančovičky, česnek, kapary, lžičku dijonské hořčice, olej a citronovou šťávu důkladně rozmixujeme, podle chuti osolíme. Na pánvi zpěníme máslo, přidáme nadrobno nasekanou šalotku, asi 5 minut ji smažíme. Pak přidáme obě hořčice, tapenádu a přilijeme cider. Podusíme a sejmeme z ohně. Vmícháme smetanu a estragon, podle chuti osolíme a opepříme a prohřejeme. Bifteky obalíme v rozdrceném pepři, grilujeme je 3 až 4 minuty po obou stranách. Necháme odpočinout a podáváme.