Houbové potěšení: Zapečte si křemenáče s brambory!

Lehká večeře je hotová raz dva. A potěší i ty, kterým houby příliš "nejedou".
POTŘEBUJETE:
✔ 4 velké brambory
✔ 1 lžička másla
✔ sůl
✔ pepř
✔ 4 plátky sýru Fontina
✔ 6 křemenáčů
✔ 2-3 lžíce nasekané petrželky
✔ stroužek česneku
✔ 5 rajčat
✔ 2-4 lžíce olivového oleje
JAK NA TO:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vymažeme máslem, vyplníme bramborami, osolíme a opepříme. Na brambory položíme plátky sýra. Houby očistíme a klobouk y hub vyskládáme na sýr. Nohy hub nasekáme nadrobno a dáme je mezi klobouky. Posypeme nasekanou petrželkou. Česnek oloupeme a prolisujeme k houbám. Rajčata nakrájíme na plátky a vložíme do zapékací formy. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů. Snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 45 minut.