Vaříme cvalem s Michalem: Steaky k létu patří! Šéfkuchař je doplnil skvělým paprikovým salátem!
Hovězí maso se mnozí bojí připravovat. Aby ne! Jednou je propečené málo, jindy může být zase vysušené. Je prostě potřeba jeho přípravu vychytat. Vyzkoušejte další recept šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala, díky němuž se určitě naučíte s hovězím nakládat. Jeho steak z předního a salát z grilovaných paprik a cukety nemá chybu, uvidíte!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g hovězího předního
✔ 6 barevných paprik
✔ 1 cuketu
✔ 3 stroužky česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Papriky omyjeme a dáme je na rozpálený gril.
2. Když skoro celé zčernají, sejmeme je a dáme do pytlíku, kde je promneme.
3. Pak slupku snadno sloupneme.
4. Nakrájíme je na malé proužky a dáme do mísy.
5. Na gril dáme hovězí maso a grilujeme z každé strany pár minut.
6. Když steaky obrátíme, přidáme k nim na gril na kolečka nakrájenou cuketu, stroužky česneku a brambory.
7. Opečený česnek nasekáme a dáme ho k paprikám. Maso sejmeme a necháme odpočinout. Pak ho osolíme a opepříme.
8. Opečenou cuketu nakrájíme, přidáme do salátu, který podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Podáváme s brambory nebo pečivem.
Dobrou chuť!