Svěží letní italské pochoutky: Spojení fazolek, pesta a těstovin vás zaručeně dostane!

Italskou kuchyni miluje snad každý. Proto jsme si pro vás v redakci Aha! pro ženy připravili čtyři vynikající recepty, díky kterým se do této jihoevropské země dostanete, aniž byste museli vykročit z pohodlí domova!
POTŘEBUJETE:
✔ 350 g těstoviny (špagety, bavette)
✔ 200 g zelených fazolek
✔ 250 g brambor
✔ 1 stroužek česneku
✔ hrubou mořskou sůl
✔ 150 g olivového oleje extra virgin
✔ 50 g čerstvé bazalky
✔ 30 g strouhaného pecorina
✔ 70 g strouhaného parmazánu
✔ 15 g piniových oříšků
JAK NA TO:
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme vařit do vroucí osolené vody. Omyté fazolky překrojíme a přidáme je k bramborám. Nakonec přidáme i těstoviny a vaříme je na skus. Mezitím do mixéru dáme česnek, bazalku, pecorino a parmazán, piniové oříšky a sůl. Krátce mixujeme, přidáme olej a rozmixujeme na pesto. S ním promícháme uvařené těstoviny s bramborami a fazolkami, ozdobíme bazalkou a podáváme.