Svěží letní italské pochoutky: Tortellini doplní smetanová houbová omáčka!

Tortellini jsou velmi rychle hotové a dají se jíst třeba jen se zakysanou smetanou. Ten pravý šmrnc jim ale dodají houby! Vyzkoušejte náš poslední recept.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g tortellini
✔ sůl
✔ 1 stroužek česneku
✔ 180 g žampionů
✔ 1 malý citron
✔ 60 g másla
✔ 320 ml smetany na vaření
✔ mletý muškátový oříšek
✔ mletý pepř
✔ 3 lžíce strouhaného parmazánu
JAK NA TO:
Tortellini uvaříme podle návodu na obalu a udržujeme je v teple. Česnek oloupeme a utřeme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, z citronu nastrouháme kůru. V kastrolu rozpustíme máslo, houby na něm 2 minuty podusíme, přidáme česnek, smetanu, citronovou kůru a špetku muškátu. Nakonec dochutíme pepřem a vmícháme parmazán. Povaříme 3 minuty a omáčkou přeléváme tortellini. Podle chuti dosolíme.