Svěží letní italské pochoutky: Penne se šťavnatými rajčaty s tuňákem vás přenesou na prosluněnou pláž!

Tuňák je velmi zdravý. Obsahuje minimum tuků, zato je pořádně bohatý na bílkoviny. Přidejte jej do těstovin!
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g penne
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 2 cibule
✔ 2 stroužky česneku
✔ 2 sušené chilli papričky
✔ 3 lžíce oleje
✔ 1 velkou konzervu loupaných rajčat
✔ 50 g černých oliv
✔ 50 g kaparů
✔ 1 lžičku cukru
✔ 2 konzervy tuňáka
✔ zelenou petrželku
JAK NA TO:
Těstoviny uvaříme na skus dle návodu. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno, stejně tak i chilli papričky. Na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme česnek a chilli, po chvíli přilijeme rajčata a podusíme asi 10 minut. Když se šťáva zredukuje, přidáme vypeckované olivy a kapary. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Nakonec do omáčky přidáme okapaného tuňáka a nasekanou petrželku. Omáčkou těstoviny přelijeme.