Jděte na to od lesa a uvařte si houby na pytlácký způsob!
Houby a zakysaná smetana - to je osvědčená kombinace. Přidáte-li ještě trochu sezónní zeleniny a kapku citrónu, vykouzlíte vynikající večeři!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 mrkve
✔ 2 kořenové petržele
✔ 2 cibule
✔ sůl
✔ pepř
✔ ocet
✔ 3 kostky cukru
✔ 2 lžíce přepuštěného másla
✔ 2 lžíce mouky
✔ šťáva z 1/2 citronu
✔ 200 g zakysané smetany
✔ 1/2 kg míchaných hub
JAK NA TO:
Mrkev a petržel očistíme, oloupeme, omyjeme a krájíme na nudličky. Cibule nasekáme nadrobno. Cibuli s mrkví povaříme v troše vody se solí, pepřem a pár kapkami octa. Zeleninu scedíme a vývar dáme stranou. Petržel orestujeme s cukrem na 1 lžíci přepuštěného másla, poprášíme moukou a osmažíme dozlatova. Přidáme výv ar z mrkve, necháme ho vzkypět a dochutíte citronovou š ťávou. Nakonec do vývaru vmícháme zakysanou smetanu. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Pak je asi 8 minut podusíme na zbývajícím přepuštěném másle. Houby, zeleninu a omáčku smícháme dohromady a podáváme s chlupatými knedlíky.