Rozplývá se na jazyku: Upečte si křehký rybízový koláč!

Rybíz už pomalu dozrává, a tak je nejvyšší čas z něj připravit pár chutnách receptů.
POTŘEBUJETE:
✔ 160 g změklého másla
✔ 225 g cukru
✔ 1 sáček vanilového cukru
✔ 250 g mouky
✔ sůl
✔ 1 lžíce škrobové moučky
✔ 1 lžička prášku do pečiva
✔ 4 vejce
✔ 1 sáček vanilkového cukru
✔ 5 plátků želatiny
✔ nejméně ¼ l mléka
✔ 300 g červeného rybízu
✔ tuk a strouhanka na vymazání
JAK NA TO:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zpracujeme hladké těsto ze 150 g másla, 2 lžic cukru, vanilkového cukru, mouky, špetky soli, škrobového moučky a 1 vejce. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto rozválíme, vyložíme jím formu a pečeme v troubě 20 minut. Mezitím uvaříme pudink dle návodu. Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a vmícháme do horkého pudinku. Oddělíme bílky a žloutky. Zbylé máslo a žloutky zatřeme do pudinku a necháme vychladnout. Pudink s želatinou necháme trochu ztuhnout. Rybíz opláchneme, očistíme, osušíme a vmícháme do pudinku. Bílky se zbytkem cukru ušleháme na tuhý sníh. Na těstový korpus naneseme pudink a na něj upravíme sníh. V troubě pečeme 12 minut, až se sněhová hmota zlatohnědě zbarví.