Meruňkovo-reveňový koláč podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 ½ hrnku hladké mouky
- 1 ½ hrnku hrubé mouky
- 1 ½ hrnku třtinového cukru
- 1 ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičku perníkového koření
- 2 malé vanilkové jogurty
- ¾ hrnku oleje
- meruňky
- Na drobenku
- 60 g másla
- 170 g polohrubé mouky
- 1 lžičku mleté skořice
- 160 g třtinového cukru
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, oba jogurty a postupně přidáváme mouku se sodou a kořením do perníku. Zamícháme do hladké konzistence.
Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a poklademe omytými půlenými meruňkami a proložíme kousky reveně. Posypeme žmolenkou z cukru, mouky, másla a skořice a dáme péci na cca 35 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.