Kuřecí prsa s citronovou omáčkou podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 kuřecí prsa
- olej
- sůl
- mletý pepř
- chilli koření
- Na omáčku:
- 300 ml domácího drůbežího vývaru
- 50 g másla
- 1 hrst petrželky
- bazalku
- ½ citronu
- 4 lžíce smetany ke šlehání
Maso rozkrojíme, naklepeme, potřeme olejem a posypeme kořením a opečeme na grilu nebo grilovací pánvi. Vývar dáme do kastrůlku, přidáme máslo a vaříme, přidáme nasekanou petrželku, citronovou šťávu, smetanu, podle potřeby sůl a pepř. Šťávu zredukujeme, přidáme na proužky nakrájenou bazalku. Podáváme s rýží.