Duhová bábovka s jahodami podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 vejce
✔ 5 lžic vody
✔ 160 g měkkého
tvarohu
✔ 200 g polohrubé nebo
bezlepkové mouky
✔ kurkumu
✔ 140 g třtinového cukru
✔ 1 prášek do pečiva
✔ 2 lžíce čokoládové
pomazánky
✔ ½ čokoládového
pudinku
✔ 6 jahod
Vejce ušleháme s cukrem, olejem a vlažnou vodou. Přidáme opatrně měkký tvaroh a nakonec vsypeme pramínkem mouku s práškem do pečiva a špetkou kurkumy. Zamícháme a nalijeme polovinu těsta do silikonové formy. Do těsta vložíme omyté celé jahody. Do druhé poloviny těsta vmícháme půlku čokoládového pudinku a čokoládovou pomazánku. Nalijeme na první polovinu těsta ve formě a opět poklademe vršek těsta jahodami. Dáme péci do rozehřáté trouby při 170 °C na 55 – 60 minut. Zkoušíme špejlí, dokud není bábovka propečená. Po vychladnutí zdobíme cukrem.