Holandský řízek s kořenovou zeleninou podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g mletého bůčku
- 300 g mleté vepřové plece
- 50 g strouhaného čedaru
- 50 g strouhaného eidamu
- 1 lžičku mleté uzené papriky
- 2 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny
- mléko
Na trojobal:
- hladkou mouku
- 4 vejce
- strouhanku
- 1 sáček slaninových chipsů
- olej
Mleté maso smícháme s nastrouhaným čedarem i eidamem, mletou uzenou paprikou, nastrouhanou kořenovou zeleninou, mlékem a vše dobře promícháme. Slaninové chipsy rozdrtíme v mixéru a smícháme s klasickou strouhankou.
Masovou směs dáme na cca 10 hodin do chladu. Druhý den maso ještě jednou promícháme a uděláme mokrou rukou placičky, které obalíme v hladké mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance, kterou jsme smíchali s drcenými slaninovými chipsy. Smažíme na pánvi s olejem nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchaným slaninovými bramborami.
Mandlová třešňová bublanina podle Veroniky Poláčkové
Celý článek